Afla cat de important este micul dejun si in ce trebuie sa constea acesta

Micul dejun nu este obligatoriu doar pentru copii. Desi ati ajuns la varsta maturitatii, organismul este intr-o continua schimbare, reface pielea, parul si unghiile, inlocuind tesuturile vechi cu altele noi. Micul dejun este deosebit de important pentru ca, dupa un somn lung, corpul are un nivel redus de energie, proteine, vitamine si minerale.

1. Omiterea micului dejun este legata de excesul de greutate

Desi evitarea micului dejun are un efect direct asupra greutatii, acesta nu a fost inca determinat, studiile indica faptul ca persoanele care renunta la micul dejun sunt mai predispuse la excesul de greutate sau de a fi obezi.

2. Micul dejun va ajuta sa va echilibrati proteinele.

Proteinele sunt esentiale pentru dezvoltarea si mentinerea musculaturii, dar daca nu asimilam suficiente proteine pe parcursul zilei, intretinerea musculara nu este la nivelul maxim. Și cand vom consuma, in sfarsit, niste proteine la cina, acestea sunt in mare parte irosite, deoarece organismul nu poate folosi o cantitate atat de mare dintr-o data. Micul dejun este cel mai recomandat pentru a putea asimila proteine. Includeti oua, lapte, iaurt, branza si carne slaba la masa de dimineata.

Un alt beneficiu al proteinelor asimilate dimineata este ca fac posibil sa va pastrati energia pe tot parcursul zilei.

Persoanele care au consumat proteine la micul dejun au declarat ca s-au simtit mai energice decat cele care au consumat aceeasi cantitate de proteine la alte mese.

3. Deserturile si carnea pentru micul dejun nu se iau in calcul, dar daca alimentele din care este format micul dejun constau in cereale integrale si lapte, fructe si iaurt sau oua si paine prajita, este foarte probabil ca doza zilnica de nutritie necesara sa fie benefica pentru organism. Cei care renunta la micul dejun tind sa aiba niveluri mai scazute de calciu, potasiu, magneziu, fosfor si zinc si vitaminele A, E, B6, C si acid folic.

4. S-a constatat ca atunci cand femeile sanatoase au renuntat micul dejun, nivelul de zahar din sange a crescut, impreuna cu colesterolul, sporind riscul bolilor cronice cum ar fi diabetul si bolile de inima. Renuntarea la micul dejun a determinat femeile in cauza sa manance mai mult pe parcursul zilei.

5. Omiterea micului dejun nu va scapa de kilogramele in plus

Poate parea ca eliminarea unei mese duce la scaderea in greutate. Multe studii au descoperit ca cei care renunta la micul dejun tind sa manance mai mult in timpul zilei si sunt mai predispusi la ingrasare sau obezitate. S-a constatat ca renuntarea la micul dejun presupune riscuri mai mari de a dezvolta boli cronice precum diabetul, sindromul metabolic si hipertensiunea arteriala.

Leave a Reply