Rinita alergica

Alergiile si rinita alergica sunt subiect de studiu de foarte multi ani. In anii 1850, polenul a fost in cele din urma identificat ca un alergen de catre omul de stiinta britanic Charles Blackley. Aproximativ 50 de ani mai tarziu, pediatrul austriac Clemens von Pirquet a contribuit la termenul de „alergie”.

Rinita alergica poate fi cel mai bine descrisa ca raspuns alergic al nasului dupa inhalarea unei substante. Acest lucru are ca rezultat ochii aposi si mancarimi, durere in gat, si tuse sau stranut. Inhalarea diferitelor particule alergene din aerul din jur, face ca sistemul imunitar sa recunoasca acesti invadatori straini si reactioneaza.

Stranutul, tusea, curgerea nasului, ochi aposi si alte simptome sunt rezultatele incercarii sistemului imunitar de a curata alergenii inhalati din organism.

Simptome

Simptomele rinitei alergice pot varia in randul persoanelor care sufera de alergii, in functie de tipurile de alergeni la care sunt expusi si daca au sau nu rinite alergice sezoniere sau perene (pe tot parcursul anului).

Anumite cazuri nu sunt considerate grave, insa exista si cazurile care pot avea un impact profund asupra calitatii vietii, uneori pe o baza destul de permanenta sau frecvent recurenta.

Iata cateva dintre remediile naturale pe care le puteti folosi :

Apa fierbinte

Unul dintre cele mai comune remedii pentru alergii este apa fierbinte. Inhalarea aburului va poate ajuta sa decongestionati pasajele nazale infundate de mucus gros, precum si de orice particule inhalate care ar putea cauza o reactie alergica.

Curcuma

Turmericul este un puternic antiinflamator si antioxidant si poate fi achizitionat in majoritatea magazinelor. Unul dintre cele mai simple si eficiente remedii care implica turmericul este adaugarea a 6 linguri de turmeric la 6 linguri de miere bruta (sau inlocuitor de miere daca sunteti vegan). Se amesteca bine ingredientele si se depoziteaza intr-un recipient etans. Administrati oral o lingurita de doua ori pe zi pana cand simptomele dispar. Puteti, de asemenea, sa amestecati turmericul cu alimentele consumate, deoarece este un condiment excelent.

Ghimbirul

Ghimbirul este un alt puternic antiinflamator si antioxidant care se combina bine cu turmericul in ceai. Poate fi folosit si ca, condiment in alimente. Ghimbirul este un antihistaminic natural care va poate scapa chiar si de cele mai persistente simptome.

Una dintre caile cele mai utile si delicioase de a folosi ghimbirul ca remediu este sa adaugati 1 lingura de ghimbir macinat la 1 ceasca de apa.

Leave a Reply