Majoritatea proprietarilor apeleaza la echipa de cumparatori de carti vechi pentru a le vinde anticariatelor. Multi dintre ei isi achizitioneaza carti pe care mai tarziu nu le mai folosesc, asa ca cea mai buna optiune este vanzarea lor catre anticariate. Cei ce nu mai au loc in biblioteca pentru anumite carti, pot intra pe site-ul CumparCarti.ro si se pot interesa cum sa le poata vinde.
Se pare ca azi, vanzarea cartilor catre anticariate creste din ce in ce mai mult. Orice anticariat face multe achizitii carti, saptamanal. Anticariatele ofera de obicei preturi bune pentru orice tip de carte, fie ea veche sau nu. Cei care isi vand anumite carti catre anticariat pot investi in alte carti noi si tot asa. Bine de stiut este ca anticariatele reusesc sa acopere foarte multe teme interesante.
Care sunt cele mai apreciate colectii de catre echipa de cumparatori de carti vechi?
O prima colectie este cea a lui Jules Verne. Este intr-adevar o colectie mult apreciata si cautata de catre echipele de cumparatori de carti vechi. Colectia Jules Verne a atras atat atentia adultilor cat si pe cea a adultilor. In functie de cat de completa va fi colectia si de starea sa, evaluatorii ii vor oferi un pret proprietarului. Cu cat volumele sunt mai bine intretinute, cu atat pretul va fi mai mare.
Cumparatori de carti vechi | achizitii carti | CumparCarti.ro
O a doua colectie este cea a lui Alexandre Dumas. Cuprinde 20 de volume. Printre acestea se numara: Contele de Monte Cristo, Cei trei Muschetari, Doamna de Monsoreau sau Regina Margot, Dupa 20 de ani si Laleaua neagra.
A treia colectie este colectia Marile Muzee ale Lumii. Cei care iubesc arta cu siguranta au aceasta colectie in biblioteca. Este una dintre cele mai mari colectii ale criticilor de arta. Cuprinde ilustratii despre Muzeul Luvru, Prado, Petersburg si Ermitaj, Muzeul Egiptean si National Gallery.
Ultima colectie este colectia impresionanta Pictori de geniu. Aceasta colectie prezinta viata a 14 pictori foarte importanti, cum ar fi Leonardo Da Vinci, Picasso, Monet, Rafael, Dali, Nicolae Tonitza sau Nicolae Grigorescu.