Folosesti produse BIO? Daca da, inseamna ca ai ales sa ai grija de sanatatea ta!

In ziua de azi, consumatorii sunt bombardati cu reclame pentru produse BIO si NON-BIO. Unii oameni prefera sa manance alimente organice, deoarece considera ca este mai sanatos, mai gustos sau mai sigur. Altii considera ca aceasta alegere alimentara este mai buna pentru mediu si imbunatateste bunastarea animalelor care se afla in lantul alimentar uman.

Terminologia „organica” este o referinta la modul in care anumite alimente sunt procesate si cultivate inainte de a ajunge pe piata pentru consum. Acestea trebuie sa nu contina substante chimice artificiale, antibiotice, hormoni si OMG-uri pentru a se califica pentru aceasta etichetare. Nu pot exista nici aditivi alimentari artificiali in aceste produse. Majoritatea oamenilor achizitioneaza fructe, legume, produse lactate, cereale si produse din carne certificate ecologic.

Avantajele consumului unor produse BIO

Alimentele organice sunt deseori alese deoarece oamenii incearca sa evite substantele chimice artificiale. Consumul acestor articole poate reduce expunerea la unele reziduuri de pesticide. De asemenea, poate reduce riscul de expunere la bacterii rezistente la antibiotice. Exista dovezi care sugereaza ca un consum de alimente organice poate reduce expunerea la cadmiu cu 48%. Reziduurile de pesticide sunt de patru ori mai susceptibile de a fi gasite pe culturile traditionale, comparativ cu cele organice.

In urma unor studii, s-a raportat ca produsele lactate organice pot contine niveluri mai ridicate de acizi grasi omega-3 in comparatie cu produsele traditionale. Pot contine, de asemenea, niveluri mai ridicate de vitamina E, fier si carotenoizi. Cei ce aleg sa consume produse din carne ecologice, atunci pot primi grasimi polinesaturate cu pana la 23% mai mari in dieta, in comparatie cu produsele NON-BIO. Chiar si nivelurile de omega-6 sunt cu 16% mai mari in carnea organica

Produse BIO | magazin BIO | Zabe.ro

produse BIO

Produsele din carne organice sunt cu aproximativ 8% mai bogate in grasimile mononesaturate in comparatie cu produsele neorganice. Ca si in cazul celorlalti acizi grasi care se gasesc in aceste produse, ar trebui sa se consume carne organica de porc si pui pentru a beneficia de acest avantaj.

Desi exista studii care sugereaza ca alimentele NON-BIO au acelasi gust ca produsele BIO, poate exista, de asemenea, o diferenta clara in profilul aromelor unor produse alimentare. Fructele si legumele cultivate prin acest proces tind sa aiba un gust mai bun.

Un magazin BIO, site-ul Zabe.ro incurajeaza oamenii in achizitionarea de produse BIO.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri. Acceptați sau refuzați cookie-urile. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor referitoare la cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. Pentru alte detalii, va rugam sa accesati pagina Politică de Confidențialitate.