Carnea nu trebuie eliminata din alimentatie decat de buna voie, insa nu pentru ca asa scrie intr-un regim minune gasit pe internet. Nu toti oamenii sunt facuti sa fie vegetarieni si nu oricine poate tolera un consum de fructe si legume exclusiv pe o perioada indelungata de timp. In plus, corpul are nevoie de proteine. Carnea este un element important din orice dieta iar prepararea ei se poate face in mai multe feluri. Se va exclude prajirea, insa va ramane coacerea, fierberea, prepararea la aburi si mai ales frigerea carnii pe gratar.
Ultima metoda este si cea preferata de majoritatea persoanelor care tin dieta pentru ca astfel carnea are un gust aparte. Cand este fiarta, gustul carnii este fad, chiar daca sunt folosite diferite condimente. Cand este fripta, carnea este o masa pe cinste si aduce placere consumatorilor.
Ce fel de carne este buna pentru dieta si care este cea mai buna carne de pus pe gratar?
In dieta este indicat un consum de carne slaba. Carnea slaba nu inseamna numai pui si peste ci termenul este mult mai larg. Consumul zilnic de carne trebuie sa fie ales cu grija. Carnea in sine nu ingrasa insa oamenii obisnuiesc sa o asocieze prost, cu paine sau cartofi, ii fac dressinguri si sosuri grele si aici intervine acumularea de kilograme in plus.
In dieta este indicat consumul de carne de pui, o carne usor digerabila, bogata in proteine, dar si carnea de vita, o sursa importanta de proteine, fier, calciu, sodiu, zinc si acid folic. Carnea de porc nu este indicata in dieta, cu exceptia muschiului slab fara pic de grasime – maxim 150 de grame pe zi. Carnea de gasca si de miel nu se recomanda in diete decat la Pasti si la Craciun, si atunci daca este asociata cu legume la abur sau salate.
Carnea de curcan, pe de alta parte, este o carne recomandata in regimurile alimentare iar carnea de peste este excelenta pentru ca are un continut scazut de grasimi si este o sursa minunata de Omega 3. Toate aceste tipuri de carne se pot prepara la gratar, sub forma de file subtire.