Una din cele mai celebre retete de post cu paste care poate fi servita atat in marile restaurante ale lumii, dar poate fi preparata si acasa, este denumita spaghete Puttanesca. Aceasta este cea mai buna si mai rapida reteta de paste de post pe care gospodinele le pot prepara acasa cu ingrediente la indemana oricui. In doar 20 de minute, pastele sunt gata pentru intreaga familie, un fel de mancare foarte delicios si hranitor.
Ingrediente necesare pentru reteta de spaghete Puttanesca
Pentru a prepara acest delicios fel de mancare pentru intreaga familie, este nevoie de 350 de grame de spaghete, de 4 catei de usturoi mari, tocani fin, de 70 ml de ulei de masline extravirgin, de 800 de grame de rosii decojite sau de doua conserve de rosii decojite in sos, de 100 de grame de masline tocate fara samburi si o lingurita de capere. Optional se pot adauga cateva fileuri de ansoa.
Ca si condimente, pentru aceasta reteta sunt necesare o lingurita de oregano uscat, jumatate de lingurita de piper, doua lingurite de patrunjel tocat proaspat, dar si de sare dupa gust. Pentru decorat, gospodinele pot folosi parmezan ras.
Cum se prepara pastele Puttanesca
Se fierb pastele si se scurg de apa. Se incinge uleiul la foc mediu unde se caleste usturoiul tocat timp de un minut si se adauga peste acesta rosiile decojite si tocate, maslinele, caperele si praful de oregano, precum si piperul. Se lasa sosul sa fiarba si sa se ingroase cateva minute si se asezoneaza cu sare dupa gust.
Pastele inca fierbinti se toarna peste sos si se lasa pentru a se amesteca bine inca trei minute. Daca nu sunt servite ca si preparat de post, se pot combina cu parmezan ras si cu file de ansoa. Se servesc fierbinti spaghetele Puttanesca la pranz sau cina in familie. Este un preparat usor de realizat si pentru situatiile in care apar musafiri neasteptati la masa, dar si pentru situatiile in care gospodinele trebuie sa prepare ceva rapid pentru intrega familie.